Door designers, voor designers

Met onze passie en kennis voor design en circulariteit produceren wij gerecycled kunststof plaatmateriaal.

Kunststof, een van de meest gebruikte grondstoffen in de miljarden industrie van de wereldwijde massaproductie is door de slechtverteerbaarheid verwoestend voor het milieu. Wij recyclen deze gigantische afvalstroom door het af te nemen van lokale partners en dit in-huis te verwerking tot plaatmateriaal. Niet als massaproduct maar als uniek seriematig materiaal met een verhaal en een missie.

Bewustzijn vergroten, verspillen verkleinen. – dat is onze missie

Onze visie

Samen de wereld een stukje beter kunnen maken. In samenwerking met het bedrijf verwerken wij onnodig bedrijfsafval, tot spraakmakende, inspirerende en vernieuwende producten.

Wij willen ieder bedrijf bewust maken en stimuleren om daadwerkelijk afvalstromen opnieuw te gebruiken. Door te zorgen voor een tweede bestemming dringen we de hoeveelheid afval terug en voorkomen we dat dit wordt verbrandt of in de zee terecht komt.  

Dit is waar wij voor staan. Help ons mee aan het creëren van een circulaire wereld.

Henderson Island, which lies in the eastern South Pacific, is one of the few atolls in the world whose ecology has been practically untouched by a human presence. (…) in 2017, scientists discovered that Henderson Island has the highest density of debris recorded anywhere in the world. We must take action.

– Mechtild Rössler | Director UNESCO World Heritage Centre

Onze werkwijze

 • Kennismaking

  De samenwerking met de klant is voor ons essentieel, omdat wij hun afvalstromen nodig hebben om nieuwe producten te creëren. De kennismaking en het daarop volgende klantcontact is cruciaal om deze samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daarnaast helpt dit ons een duidelijk beeld te schetsen van de situatie is en wat de klant verwacht.

 • Grondstof

  De grondstoffen waarmee wij onze producten maken, zijn afkomstig van de afvalstromen van de klant. Wij richten ons hierbij voornamelijk op het hergebruik van kunststoffen, en denken daarnaast graag mee over het gebruik van andere afvalstromen. Als afgestudeerd productontwerpers hebben wij de kennis om te kunnen bepalen welke grondstoffen er geschikt zijn en wat daarmee mogelijk is.

 • Ontwerp

  De hergebruikte grondstoffen blijven tijdens het ontwerpproces een essentiële rol spelen omdat deze bepalen wat mogelijk is en hoe het product er uit komt te zien. Door onze ervaring op het gebied van circulaire ontwerpen en het werken met computerprogramma's zoals Illustrator, Photoshop en Fusion 360, hebben wij de juiste kennis en programma's om projecten op een professionele manier te realiseren.

 • Verwerking

  Het verhaal en de oorsprong achter de gebruikte grondstoffen vinden wij van groot belang, omdat juist dit uniek is voor elk bedrijf en laat zien hoe het bedrijf omgaat met afvalstromen. Onze ontwerpen maken hergebruik zichtbaar en begrijpelijk voor iedereen. Voor het recyclen van kunststoffen hebben wij een unieke productiemethode ontwikkeld waarbij logo’s, teksten en kleuren behouden blijven.

 • Productie

  Het persen van kunststof panelen doen wij met eigen apparatuur. Daardoor kan in overleg met de klant de samenstelling van de platen worden bepaald. Alle projecten worden tot in hoeverre mogelijk in eigen werkplaats gerealiseerd. Onderdelen die wij zelf niet kunnen produceren, worden in goed overleg uitbesteed aan lokale partijen.

 • Montage en demontage

  Naast het ontwerpen en produceren van de producten verzorgen wij ook zelf de montage. Onze producten zijn cradle-to-cradle ontworpen dit houdt in dat ze na gebruik altijd weer te ontleden zijn tot individuele grondstoffen. Hierdoor zijn onze producten niet alleen gerecycled maar ook zelf recyclebaar, waardoor de grondstofstroom vercirkeld (circlefied) is.

 • Promotie

  Met onze producten willen wij afvalbewustzijn creëren bij bedrijven, hun klanten en het personeel. Dit is dan ook de boodschap die we met onze producten willen overbrengen. Om dit te ondersteunen komen wij graag na het project langs om uitleg te geven aan klanten en personeel. Daarnaast kunnen wij voor extra toelichting zorgen, bijvoorbeeld door middel van informatiepanelen of beeldmateriaal voor marketingdoeleinden.

Circulair sinds 2018

Begin 2018 is Circlefied gestart als studieproject aan de Minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Het doel was het opzetten van een ontwerpbureau met eigen productiemogelijkheden waarbij circulariteit centraal stond. Al snel kwamen wij er achter dat er een patroon te herkennen was waarom onze klanten moeite hadden met het doorvoeren van circulaire producten/ projecten.

In onze ogen zijn deze probleempunten nog steeds actueel en dus ook leidend voor onze bedrijfsvoering. 

 • Uitstraling: Organisaties zijn op papier druk bezig met duurzaamheid/ circulariteit maar weten niet hoe ze dit moeten overdragen naar de klant, medewerker en publieke opinie.
 • De juiste persoon: Circulariteit grenst op meerdere vlakken binnen organisaties (economisch, marketing, interieur) en hebben moeite om 1 lijn te handelen.
 • Expertise, kennis en het netwerk op het gebied van circulariteit ontbreekt om stappen te maken.

Coaching van Start-ups

Ook vandaag de dag zijn wij nog nauw verbonden met de Minor Ondernemerschap. Doormiddel van o.a. expert gesprekken informeren wij start-ups over circulariteit en laten wij zien hoe slim om gaan met materiaal stromen een positieve impact heeft op de bedrijfsvoering. In onze ogen kan en moet elk bedrijf stappen zetten naar een circulaire bedrijfsvoering.

Het delen van ons verhaal

Naast het coachen van diverse start-ups delen wij onze bedrijfsvisie graag op evenementen en beurzen. 

Eervolle vermelding SHARE Award 2022